Joomla 1.6 wird benötigt!

Tyraniderna dök för första gången upp i östra utkanten av galaxen i slutet av det 41:a årtusendet. De kom från en grupp av galaxer ledda av den fyrbåk som kejsarens närvaro gjorde i warpen. Första kontakt med Tyraniderna från Imperiets sida var en attack på en måne som kallad Tyran, där Hive Fleet Behemoth anföll för att sedan fortsätta direkt mot galaxens centrum och förstörde alla världar i sin väg. Tyraniderna besegrades tillslut genom de ansträngningar som Ultramarines kapitlet i slaget vid Macragge, där Ultramarinesen led förödande förluster.

Två år senare återvände Tyraniderna till galaxen med Hive Fleet Kraken som i stället för att kasta en massa trupper mot Imperiet delade upp sig i otaliga mindre flottor där varje liten flotta omslöt hela stjärnsystem innan förstärkningarna anlände. Värsta smällen av denna nya attacken togs av the Scythes of the Emperor och the Lamenters, där de förra blev näst intill utplånade. Även om stommen i tyranidflottad krossades var kostnaden för imperiumen fortfarande stor.

Bara några år senare dök Hive Fleet Leviathan oväntat "underifrån" galaxen (dvs inte från galaxens utkanter) och attackerade från två håll och lyckades skära av stora delar av galaxen från förstärkningar. Precis som det verkade som att försvaret av Segmentum Solar och kanske Terra försvar skulle testas blev Tyraniderna distraherade av ett Orkimperium och avleddes in i solsystemet. Trots att Orkerna fördröjer den huvudsakliga Tyranidflottan så kommer de sannolikt att återkomma från dessa strider starkare än någonsin efter att ha absorberat Orkiskt genetiskt material till sin egen arvsmassa.

Inom tyranidiska svärmen det finns ingen idé om individualism utan varje enhet är kopplad till nästa i en typ av svärmmedvetande. Detta medvetande är vanligtvis kallas Hive Mind. Vissa tyranidarter anses vara så Synapse Varelser vars jobb det är att kontrollera mindre arter inom svärmen. De kan ta emot och skicka order som de får från Hive Mind och detta sammanhang är nödvändigt för en effektiv drift av rasen för utan den skulle svärmen kollapsa.

Tyranids förekommer i en mängd olika arter, allt från de stora Carnifexerna, monster lika stora som en stridsvagn, till gaunts, de grundläggande trupperna i en tyranidflotta (tänkt Arachnider ur Starship Troopers), och alla har en extremt snabb genetisk utveckling och de anpassar sig snabbt till hot i deras direkta närhet.

Biomassan från döda tyranider återvinns, tillsammans med gener från deras offer, i genetiska pooler för att skapa nya arter och anpassa befintliga för att passa rasens omedelbara syfte.

Tyraniderna är en bra nybörjararmé. Bara känslan av att man svärmar fram mot fienden går inte att få med någon annan armé i spelet. Dessutom gör deras utomjordiska natur att man verkligen känner att det är ett science fiction-spel man spelar. Det finns ganska många alternativ för att välja att ta ut en armé, vilket gör att man kan variera sig väldigt mycket, så även ifall man har spelat spelet länge så kan man fortfarande plocka ut sin armé på ett nytt och roligt sätt.

 

 

Exempel på våra Tyranider:

IMG_1801IMG_1800

GTranslate

English French German Italian Portuguese Russian Spanish