Joomla 1.6 wird benötigt!

För eoner sedan klängde den Necrontyrska rasen fast vid sina korta liv i rädsla för att dö ut. De hade flyttat fram gränserna för vetenskapen i ett försök att förlänga sina liv, men till ingen nytta. I sin desperation blickade de ut i rymden och upptäckte eteriska varelser som livnär sig på de energier som avges av stjärnor. De kallade dessa varelser "Stjärngudar", eller C'tan. C'tanerna är enorma energivarelser som fick fysiska kroppar av Necrontyr. De inneslöt C'tan inuti stora klumpar av en sorts levande metall, samma material som de använde i sina rymdskepp. Metallen muteras till den form som önskas av personlighet som besatt den.

Det C'tan erbjöd Necrontyr var odödlighet, men endast till ett fruktansvärt pris. Det är osäkert om Necrontyr visste detta pris eller ej. Necrontyr accepterade C'tans erbjudande och deras essence, dvs deras väsen, inneslöts i levande metallkroppar, och blev deras sinnen och tankar blev mer och mer avtrubbade tills de tillslut var slavar under C'tan. C'tanerna använde dessa krigare för att skörda livsformer i galaxen så att C’tan kunde festa på själar och Necrons, som denna nya ras kallades, tjänade detta syfte mycket väl.

C'tanerna överföll nu den dominerande rasen på den tiden, de uråldriga, och började en ostoppbar marsch in på deras domän. Necrons anföll de uråldrigas starkaste fästningar, övervann deras magi och teknik och tvingade dem till att söka upp flera planeter och förse dessa med liv för att hjälpa till att bekämpa C'tan, däribland skapades bland annat Eldar och orks. Dessa raser hade förmågan att använda warpen för att försvara sig, eftersom C'tan endast verkade skadas av psykisk energi. Så småningom tvingades de uråldriga tillbaka av den obevekliga trycket från C'tan och miljarder själar skördades av Stjärngudarna, vilket ökade deras makt till otroliga proportioner.

De nya raserna använde så mycket warpkraft i syfte att döda och förstöra att de godartade varelserna i warpen började mutera till de onda varelser de är idag. Några av dessa nya väsen anföll C’tanerna och tvingade dem tillbaka och isolerade dem således från deras föda. C'tanerna började istället konsumera sin egen sort och så småningom lämnades bara fyra: Nightbringer, the Deciever, the Void Dragon, och the Outsider. Dessa gick in i stasis föra att undvika angrepp och låta galaxen återbefolkas så att de kunde uppstå och återerövra sitt imperium. En forntida Eldardikt hänvisar till en C'tan som sover på en Vaul-Moon (en Eldar term för världen av fabriker) och är känd som the Dragon. Det anses allmänt att hänvisa till noctis Labyrinth på Mars. Platserna för de övriga kvarvarande C'tan är okända.

För oräknerliga år låg Necrons kvar i sin odödliga slummer i sina gravar på många världar medan warpens varelser besegrades av raserna de uråldriga skapat. År 783.M41 hade Eldaren Farseer Eldrad Ulthran av Craftworld Ulthwé en vision där imperianska utforskare anländer till den öde planeten Maedrex och omedvetet väckte Necrons på denna planet. För att förhindra detta, slog Eldar snabbt och förstörde de kejserliga fartygen före nedgång på planeten vilken de sedan renade från Necrons närvaro. Istället kom den första rapporterade kontakten mellan Necrons och Imperiumet i 897.M41 under en razzia på Sanctuary 101 som bemannades av Adepta Sororitas. Vid den tiden var angriparna identifierats som en okänd form av Xenos, men senare rapporterades det vara första mötet med den uppvaknande Necrons. Det rapporterade också att angriparna inte anföll kolonin utan istället kom upp ur marken.

Till utseende är Necrons metallskelettet med mekaniska lemmar och fördärvligt livlösa smaragdögon. De har ett sofistikerat auto-reparationsystem i sitt exo-skelett som kan reparera även de mest förödande skador. Tar de så mycket skada att de inte genast kan reparera sig teleporterar de sig till närmaste reparationskomplex där de stannar kvar tills reparationer görs eller en ny kropp är skapad. Detta gör att i strid är Necrons orubbliga krigsmaskiner som ger en snabb död till sina fiender. Beväpnade med Gaussvapen som bryter ner en motståndares molekyler en i taget har de en skräckinjagande eldkraft.

 

Necrons är en utmärkt armé att spela för nybörjare. Dels så behöver man inte köpa jättemycket modeller för att kunna spela med dem, och dels så är de ganska lätta att måla (det beror självklart på vilket färgschema man väljer). De har ganska få alternativ för att plocka ut en armé, vilket faktiskt underlättar när man är nybörjare. Dessutom, förutom att de ser häftiga ut (vem vill inte ha en armé av terminatorer?) så får man verkligen en futuristisk känsla när man håller i modellerna, något som gör hela spelupplevelsen bättre.

 

 

Exempel på våra Necrons:

IMG_0206IMG_0192IMG_0202IMG_0195IMG_0196IMG_0203IMG_0207IMG_0200

GTranslate

English French German Italian Portuguese Russian Spanish