Spelmöte 2 - Demonkatternas vrede

Gruppen återsamlas vid Bryans hus för att planera hur de vill gå vidare, men upptäcker då att någon smyger i buskarna. Mark skickar ut sina homies som lyckas brotta ner denne och tar in honom i huset. Där visar det sig att det är en FBI-agent, dock så uppger han inte samma namn som det står på hans FBI-bricka, men efter lite förklaringar så visar det sig att även han är en Hunter som var på väg hit för att träffa Bryan och upptäckte att de övriga vandrade runt i hans hus och ville ta sig en titt innan han knackade på. Hur otrolig hans historia än lät så var han tillräckligt övertalande för att alla skulle tro honom. Självklart så bjuder han in sig själv till att ta reda på vad som hände Bryan.

Tillsammans åker de till Bryans hunterpolare för att få reda på mer, men denne kan inte mer än bekräfta det som de redan fått reda på via Bryans anteckningar.

De beger sig till det nerbrända huset där den galna kattanten bott och letar runt, och hittar spår på att någon har varit vid garaget och snokat och sedan gått ut i skogen som startar bortom tomtgränsen. Jaktvan som Adam White, FBI-agenten, är så följer han spåret utan problem och de vandrar längre och längre in i skogen. Tillslut är det någon som ser en skugga röra sig uppe på en ås och gruppen rör sig ditåt. Men det enda man hittar där är ett hål i marken som man bestämer sig för att ta sig ner i. En och en så ålar de sig ner i hålet, men när de första har tagit sig ner uppstår paniken då de blir anfallna av katter och en gammal, krum kvinna. Ljuset nere i hålet är dåligt så striden blir ganska långvarig, men när den är över har man dödat samtliga katter, och det visar sig att den gamla gumman egentligen var Mallory Oakes, veterinären, som hade blivit besatt av demonkatterna, men nu när dessa bringats om livet så hade hon återgått till sitt forna jag. 

 
 Spelmöte 1: Den galna kattanten.

Mark och Gotojo hänger i Gotojos lägenhet i New York. De misstänker att den ryske maffiabossen Oleg Chernenko är eller har gjort något övernaturligt men har inga konkreta bevis. Då ringer Jules och undrar ifall kan träffas följande dag. Hon har nämligen ett spår hon behöver hjälp med.

Jules kommer över med papper som hennes farbror luskat fram. Massa människor har försvunnit i Madison. Även den lokala huntern Bryan Scott är försvunnen. Jules har ett foto på en veterinär som försvann för tre månader sedan. En säkerhetskamera på en bensinstation i närheten har fångat en bild på någon som ser ut som henne fast 50 år äldre. Jules har även hackat sig in i Bryans dator och har fått fram ett namn på den som sist träffade huntern. Den mannen var Leonardo da Vincietta, den kända konstnären.

De kommer in till leonardos galleri och han avfärdar dem som pöbel. De börjar ställa frågor och kallar sig själva för ”detektiver med hemlig uppdragsgivare.”  Frågor som ”är du jägare” haglade. Konsttjuv och fantastisk lögnare som Leonardo är blev han lite svettig men undvek graciöst att svara på några som helst frågor.

Jules tände en tändare och leonardo upplevde ett mycket starkt ljus, som om någon riktade en stark strålkastare i ansiktet på honom. Samtliga utom leonardo upplevde att han var lika mycket mänsklig som övernaturlig varelse.

Leonardo bad genast jules tala med honom i enrum och de redde upp missförstånden med mycket stor misstänksamhet mot varandra. De kom överens om att Leonardo skulle hjälpa de övriga i sin jakt i utbyte mot att han skulle hålla hans lilla hemlighet i säkert förvar.

Han förföljer dem utan att de märker någonting, han vill kolla så det inte är en fälla av något slag. Efter att han hört tillräckligt ger han sig av och Gotojo ser någon som han tyckte liknade Leo, han är dock inte säker.

De bestämmer sig för att ta Leos privata jet och landar strax norr om Kansas city, inte särskilt långt från Madison. De hyr en BMW och letar sig till det finaste ”hotellet” på orten, vilket även råkar vara det enda hotellet. Leos alla snobbiga tendenser lyser igenom då han hyr två rum till sig själv, beställer frukost från en finare restaurang som levereras osv. Han vägrar umgås med de andra som ska sitta i baren och fåna sig.

På morgonen så delar de upp sig. Jules och Mark kollar in kliniken och Gotojo och Leo först går och köper ordentliga kläder till den förre (Leos egna ord) och sedan fortsätter för att kolla upp Bryans bostad.

Jules och Mark kommer fram till veterinärens klinik som även verkar vara dennes bostad. Stället ser övergivet ut och har polisavspärrningar. De hittar ett öppet fönster som de kan krypa in igenom. De söker igenom huset och Jules hittar en rapport om den sista obduktionen. Den är inte nerskriven utan finns bara på band. Via bandet får de reda på att den katten hon obducerat ser ut att ha dött för 5 timmar sedan via pistolskott men hela insidan är upplöst. Katten har inte interna organ överhuvudtaget. När hon håller på som bäst biter katten henne i handen och hon avbryter obduceringen och bestämmer sig för att kremera kroppen istället.

De kollar upp var krematoriet finns och bestämmer sig för att ge sig av dit. Där fick de efter lite om och men koll på att katten blev bränd.

Leo och Gotojo hittade å sin sida dokument hos Bryan som gav dem en väldans massa info. De handlar om en galen kattant i nittioårsåldern som var i förbund med en hel drös zombiekatter. Allt de dödade fick honkontakt med på något vänster. Han valde att mörda henne och sätta eld på huset.

Vår nästa lead är att försöka ta reda på om hans hunterpolare har någon koll.

Läs/lyssna på obduktionen (dubbelklicka på bilden till höger för att lyssna)
Läs Bryans fil om kattanten

 

GTranslate

English French German Italian Portuguese Russian Spanish