Vi kommer vara med och arrangera SM

Västerås och närmare bestämt Västerås Wargaming har en lång och gedigen historia när det kommer till spelet Warhammer Fantasy. Varje år arrangeras minst 2 turneringar och det är även de Svenska Mästerskapens vagga. Traditionen med SM startade för länge sedan och har sedan dess irrat runt på olika platser men är nu hemma i Västerås igen för att spelas 10-11 Maj. Det kommer totalt vara 120 spelare som gör upp om titeln (109 är redan anmälda) i ljushallen på Rudbeckianska. I söndags stod det klart att turneringen kommer att arrangeras av Västerås Wargaming i samarbete med Shadowplayers som är hemmahörande i Hallstahammar. 

”Vi ser väldigt positivt på detta samarbete, vi har en lång och bred erfarenhet av att arrangera turneringar. Shadowplayers tillför ett nytt tänkande och ser på saker på ett sätt som inte vi gör. Dessutom så gjorde de ett stort intryck på Warhammersverige när de debuterade som arrangörer 2012 med Shadowgames” säger Dennis Palmkvist, Turneringsansvarig Västerås Wargaming.

Ambitionen med årets SM är att göra det lite mer tillgängligt för allmänheten. Varje år har det varit lite olika för hur anpassat arrangemanget är för besökare. Vi kommer försöka se till att den som undrar vad tusan Warhammer är, oavsett ålder eller förkunskaper ska kunna känna sig välkommen!

”Det känns väldigt roligt för oss att få arbeta med Västerås Wargaming. De har fostrat några av Sveriges bästa spelare har verkligen full koll på spelet. I vår förening har vi en ganska bred erfarenhet av olika typer av arrangemang och vi kompletterar verkligen varandra. Tillsammans kan vi stärka regionens namn när det gäller Warhammer, figurspel och spelkultur i stort” säger Tjarls Metzmaa, Ordförande Shadowplayers.

Inför detta mästerskap är det dessutom mer än bara titeln som står på spel. Den regerande svenska mästaren är nämligen norsk!

GTranslate

English French German Italian Portuguese Russian Spanish